Terepmintás papi ruhát mutattak be az orosz hadsereg kiállításán

külföld
2020 augusztus 25., 11:36

Az orosz hadsereg bemutatta új, terepmintás papi köpenyét, illetve azokat a zöld gyertyákat, melyek a katonákat kísérő papok használhatnak majd, írja a Moscow Times.

Az ortodox egyház tagjainak harcászati felszerelését az orosz haderők Moszkva közelében lévő katedrálisában, abban az idén nyáron megnyitott, hatalmas templomban mutatták be, ahol most éppen egy katonai fórumot és eszközbemutatót tartanak.

Az egyik kiállító pedig papi köpenyekkel és egyéb, egyházi kiegészítőkkel érkezett. Mint az orosz OTR csatorna riportjából kiderült, az egyenruhát azoknak a papoknak tervezték, akik terepgyakorlatokon és egyéb bevetéseken kísérik el a katonákat. Egy nagy különbség a hagyományos terepmintás egyenruhához képest, hogy azon ortodox keresztek láthatóak a megszokott gomblyukak helyén, és a névtáblára nem a ruha viselőjének vezetéknevét, hanem keresztnevét és egyházi rangját írják ki.

link Forrás

A Moscow Times ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bár az egyenruhákat egy katonai vásáron mutatták be, de a viselet még nem élvezi az Ortodox Egyház áldását, és az egyház hadászati részlegének vezetője kedden azt mondta az orosz Interfax hírügynökségnek, hogy a ruhákat még nem hagyták hivatalosan jóvá.