Egy sor hibát találtak az egy éve elkészült Puskás Arénánál

Hetek óta zárva van a Puskás Aréna körüli közpark, a 24.hu pedig kiderítette, hogy azért, mert egy sornyi hibát találtak az egy éve elkészült kolosszális arénában.

A lezárt közpark biztonsági őrei eddig arra hivatkoztak, hogy parkosítás miatt nem lehet bemenni, de fűnyírók helyett csak hatalmas emelőket és kordonokat lehetett látni az aréna körül.

A 24.hu megkérdezte a Nemzeti Sportközpontot, hogy mire ez a nagy javítgatás, akik azt válaszolták, hogy nem baleset miatt vizsgálják a szerkezetet, hanem csupán tervszerűen végrehajtott garanciális felülvizsgálatról van szó. 

Ennek során viszont több hibát is találtak:

  • három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,
  • több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,
  • több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,
  • 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,
  • több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

A Nemzeti Sportközpontok azt is írta, hogy megrendelőként a kivitelezők jótállási kötelezettségének terhére történnek a javítások, tehát plusz költséget nem jelentenek. Így továbbra is csak 190 milliárd forintba került a Puskás Aréna megépítése. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.