Hongkongban letartóztattak két Kína-ellenes ellenzéki politikust

Letartóztattak Hongkongban két ellenzéki törvényhozót szerda reggel az új nemzetbiztonsági törvény értelmében, írja a BBC.

A két Demokrata párti politikust, Lam Cheuk-tingt és Ted Hui Chi-fungt 14 másik emberrel állították elő. Lam Cheuk-tingt azért tartóztatták le, mert amikor 2019 július 21-én maszkos emberek támadtak a demokrata párti tüntetőkre a vasútállomáson, akkor állítólag vitatta a rendőrök kiérkezésének gyorsaságát. A férfit korábban azzal is vádolta a rendőrség, hogy a tüntetéseken akadályozta az igazságszolgáltatás munkáját és rongált.

Az nem világos, hogy Ted Hui Chi-fung hogy került a letartóztatottak közé, de mindkét politikus Facebook-oldalán Peking-ellenes posztokat lehet találni, így valószínűleg ennek is köze van a letartóztatásukhoz. 

A júniusban meghozott nemzetbiztonsági törvény értelmében Kína elkezdett leszámolni mindenkivel Hongkongban, aki a városállam függetlenségéért tüntet vagy harcol. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó