Melania Trump szerint a férje senkit nem fog az út szélén hagyni

„Donald Trump addig nem fog nyugodni, amíg nem tett meg mindent azért, hogy vigyázzon az emberekre” - hangzott el Melania Trump szájából a republikánus konvenció második estéjén, ahol a feleség Trump újraválasztása mellett érvelt.

Melania szerint a férje nem mindennapi politikus, aki nem csak beszél, hanem cselekszik is és ezzel eredményeket ér el.

Beszédében kitért arra, hogy ő is látja a rasszizmussal kapcsolatos nyugtalanságot, szerinte az a kemény valóság, hogy az amerikaiak nem büszkék a múltjuk egy részére. Úgy véli, a jövőre kellene koncentrálni és tanulni a múlt hibáiból. 

A first lady arra kérte az embereket, hogy ne a bőrszínük alapján ítéljenek meg egymást, és hogy hagyjanak fel az erőszakkal és a fosztogatásokkal.

A koronavírus miatt kialakult helyzetről is mondott néhány szót, többek között megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, a frontvonalban dolgozóknak és a tanároknak, hogy kitartanak ezekben a nehéz időkben is.

„Amikor majd visszatekintünk ezekre az időknek, elmondhatjuk majd unokáinknak, hogy kedvesség, együttérzés, erő és elszántság révén képesek voltunk visszaállítani jövőnk ígéretét" - mondta. (BBC, Axios)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.