Letakarták egy bójával a Külügyminisztérium elé felfestett “Lady MRD” feliratot, amikor riporterünk lefotózta, rendőrök igazoltatták és a táskáját is átnézték

politika
2020 augusztus 27., 06:28

Műanyag terelőkúppal oszlatná a korrupciógyanút a Külügyminisztérium.

A tárca épülete előtti egyik parkolóhelyre a “Lady MRD” feliratot festette fel tegnap a Momentum ifjúsági szervezete és odaraktak egy táblát is “Jachtparkoló” felirattal.

Czinkóczi kolléga friss jelentése és fotója szerint a minisztérium - hasonlóan anyukámhoz, amikor kiskoromban belázasodtam - kúppal regált a jelenségre:

Miután az épület előtt elhaladó kollégánk elküldte ezt a fenti képet, hamarosan újra jelentkezett azzal, hogy a fotó elkészítése után rendőrök léptek oda hozzá és igazoltatták. Sőt eközben még a táskáját is átkutatták.

Az igazoltatás okaként az augusztus végéig érvényben lévő fokozott ellenőrzést jelölték meg, azt mondták, hogy ez általános igazoltatás. Közben megjegyezték, hogy az előző nap is látták itt Czinkóczi riportert. (Valóban láthatták, azért járt ott, hogy kérdéseket tegyen fel Szijjártó külügyminiszternek.) Emiatt, vagyis már akció közben derült ki a rendőrök számára, hogy az igazoltatott ember újságíró.