Nem bánt meg semmit a buzizó katolikus pap, szerinte a melegek betegek és provokatív az életformájuk

vallás
2020 augusztus 27., 07:48

Szóról szóra vállalja mindazt, amit a Hír TV-ben mondott a homoszexualitásról - erről a Klubrádióban beszélt Osztie Zoltán. A katolikus pap a Civil Kör című vitaműsorban azt mondta, hogy „itt már olyan abszurddá vált a társadalmi környezet és az ideológiai háború, hogy itt már nem lehet szelídnek lenni, itt nemet kell mondani. Tehát mindarra, amivel itt találkozunk, és amiről itt beszélgettünk is: buzi zászlótól kezdve sok minden más egyéb. Itt már nem lehet hallgatni tovább”.

Most a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, azért használta a „buzi” kifejezést, mert a korábbi évtizedekben erre a „magatartásformára vagy életformára” ezt a szót használták, az másodrangú kérdés, hogy most már változtak az elnevezések. Az újabb kifejezések sokszor elfedik vagy másítják a tartalmat, és nevén kell nevezni „a gyereket” – fejtette ki a pap. Osztie Zoltán szerinte ezt a kifejezést nem csak sértő módon lehet használni.

Beszélt arról is, hogy azt, hogy a polgármesteri hivatal homlokzatára nem került oda a Nagycsaládosok Országos Egyesületének zászlaja is, diszkriminatívnak tartja.

Osztie Zoltán azt ismételgette, hogy nem az adott emberekről mond ítéletet, hanem „egyfajta magamutogatásról és provokációról”, és arról, hogy a zászló kitűzéséhez hasonló akciókkal a természetellenest megpróbálják természetesnek beállítani.

„Mi, keresztények aztán igazán nem bélyegzünk meg senkit” - mondta a pap.

A műsorban idézte Szent Pál apostolt Rómáról, és

azt mondta, például a homoszexualitás miatt is pusztult el a Római Birodalom, mivel a szexuális eltévelyedések mindig a dekadencia jelei, és ennek a következménye a romlás.

Hangsúlyozta, hogy szerinte a homoszexualitás nem veleszületett dolog, ezt szerinte kutatások igazolják. Azt mondta: „egyfajta betegség ez, nem a természetes”.