Hende Csaba és a KDNP-s Nacsa Lőrinc is házi karanténba került

POLITIKA
2020 augusztus 28., 10:15

Közleményt adott ki a kormánypárt, mely szerint a Fidesz és a KDNP két országgyűlési képviselője is találkozott a hétvégén Hollik István kommunikációs igazgatóval, akinél koronavírus fertőzést mutatott ki a teszt.

Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője házi karanténba került, mindkettejük tesztje negatív lett.

Csütörtökön Gulyás Gergely miniszter, három államtitkár (Orbán Balázs, Kovács Zoltán és Dömötör Csaba), valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténba került, miután részt vettek egy olyan bulin, amin a koronavírusos Hollik István is ott volt, és amit a kormányközeli Alapjogokért Központ szervezett a Balatonon. Azt egyelőre nem tudni, hogy Nacsa és Hende itt találkozott-e Hollik Istvánnal.

A 24.hu arról írt, hogy a rendezvényt a Veszprém megyei Úrkút melletti kúrián tartották, amit Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár rendezett a családi ingatlanon. A lap értesülései szernt a kertipartinak száznál is több résztvevője volt.