Az Alapjogokért Központ rendezvénye miatt került karanténba Gulyás Gergely és három államtitkár

POLITIKA
2020 augusztus 27., 18:44

Csütörtökön Gulyás Gergely miniszter, három államtitkár (Orbán Balázs, Kovács Zoltán és Dömötör Csaba), valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténba került, miután részt vettek egy olyan bulin, amin a koronavírusos Hollik István is ott volt.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója egy 2019-es rendezvényen.
photo_camera Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szánthó Miklós, a tanácskozást szervező Alapjogokért Központ igazgatója és egyben a kormánypárti médiaalapítvány vezetője Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Eddig nem lehetett tudni, hogy ez milyen esemény lehetett, de Szánthó Miklós, a kormányzati üzeneteket ismételgető Alapjogokért Központ és a kormányzati üzeneteket ismételgető KESMA vezetője az ATV-nek elismerte, hogy Alapjogokért Központ szombati magánrendezvénye volt az a szombati szabadtéri esemény, melynek egyik résztvevőjének a koronavírus tesztje pozitív lett.

A 24.hu arról írt, hogy a rendezvényt a Veszprém megyei Úrkút melletti kúrián tartották, amit Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár rendezett a családi ingatlanon. A lap értesülései szernt a kertipartinak száznál is több résztvevője volt.