Menczer megmagyarázta: azért támadják Szijjártó Pétert, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni

politika
2020 augusztus 28., 17:28

Hűséges államtitkár módjára megint minisztere, Szijjártó Péter védelmére sietett Menczer Tamás, a külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer a HírTV Magyarország élőben című műsorában, Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel szemben ülve tette helyre Szijjártó Péter külügyminiszter adriai jachtozásának ügyét.

Földi-Kovács kérdésére, miszerint nem aggályos-e, hogy a közfeladatot ellátó tárcavezető a kormányközeli vállalkozó, Szíjj László tulajdonában lévő jachton nyaral, Menczer rávágta:

„Én máshogy közelíteném meg, szerintem azért támadják a külügyminisztert a családi nyaralásával, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni.”

link Forrás

Menczer ezután hosszasan sorolta, ami szerinte a lényeg: amióta Szijjártó a külügyminiszter, azóta az összes külgazdasági adat rekordszinten van, több tízezer munkahely létesült, 80 ezer fölötti azoknak az álláshelyeknek a száma, amelyek a külügyi intézményrendszeren keresztül létesültek.

Hogy hogyan nyaralhatott az ország negyedik leggazdagabb, közbeszerzésekből megtollasodott vállalkozójának luxusjachtján, amit saját bevallott jövedelméből meg sem tudna fizetni, ajándékként elfogadnia pedig tilos lenne, arról napok óta hiába próbáljuk kérdezni Szijjártó Pétert. De a kormányban dolgozó kollégái is megállás nélkül a „magánügy” mantrát szajkózzák.