Saját zárkáját gyújtotta magára egy elítélt az egyik Nógrád megyei börtönben

bűnügy
2020 augusztus 28., 12:47

Zárkájában gyújtott tüzet egy 43 éves gyöngyösi férfi az egyik Nógrád megyei büntetés-végrehajtási intézetben - közölte a Nógrád megyei főügyész pénteken.

Bóna Gyula elmondta, az eset még február 28-án, délután történt: a rab az ágyára halmozott ágyneműt és ruháit gyújtotta meg egy öngyújtóval. A tűz hamar átterjedt a szivacsmatracra is. Eközben az elítélt kitörte a zárka udvarra néző ablakát, majd egy üvegdarabot a kezébe fogva a zárkaajtó elé állt, és kikiabálva megfenyegette a felügyelőket.

A férfit öt börtönőr igyekezett megfékezni: kinyitották a zárka ajtaját, egyikük kiütötte a vádlott kezéből az üvegdarabot, a többiek pedig földre teperték a felszólításuk ellenére tovább fenyegetőző és ellenálló férfit. Végül kirángatták a folyosóra a huzattól még jobban fellángoló tűz miatt keletkezett nagy füstből, ahol megbilincselése közben egyiküket ököllel homlokon ütötte.

Miután sikerült megfékezniük a dühöngő rabot, az őrök a tüzet is eloltották. A gyöngyösi férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és testi sértés miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség. A főügyész közölte, az elkövető többszörös visszaesőnek számít. (MTI)