158 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon az elmúlt 24 órában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

158 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Magyarországon az elmúlt 24 órában, ezzel 1296 főre nőtt az aktív fertőzöttek száma - derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent friss tájékoztatásból.

A járvány kezdete óta összesen 5669 fő koronavírus-fertőzöttet regisztráltak már itthon. Az elmúlt napon újabb haláleset nem történt a vírus miatt: az elhunytak száma változatlanul 614 fő. Eddig 3759-en pedig gyógyultak már meg a betegségből.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. Ahogy a következő grafikonon látszik, 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen:

Ahogy a tegnapiakra, úgy a mai számokra is igaz: a járvány kezdete óta ennél csak egyszer volt több új regisztrált fertőzött Magyarországon egy nap alatt, még április 10-én.

A fertőzésszámok területi bontásban:

A 158 új fertőzés területi eloszlása pedig a következőképpen alakult: Budapesten 70, Pest megyében 30 fertőzöttet találtak. Vidéken Vas és Heves megyék kivételével minden megyében regisztráltak tegnap új fertőzötteket: a legtöbbet, 7-et Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de 6-6 főt Győr-Moson, Bács-Kiskun, és Hajdú-Bihar megyékben is.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem