A rendőrség oszlatta fel a járványügyi intézkedések ellen tartott tüntetést Berlinben

külföld
2020 augusztus 29., 17:14

Nagyjából 18 ezer embert vonzhatott a Brandenburgi Kapu környékére egy a járványügyi intézkedések ellenzőinek és korona-szkeptikusoknak szerveződött tüntetés szombat délután Berlinben.

photo_camera Fotó: KAY NIETFELD/dpa Picture-Alliance via AFP

A BBC beszámolója szerint a tüntetést próbálta betiltani a rendőrség, arra hivatkozva, hogy a tömeges megmozdulás járványveszélyes lehet, de a bíróság végül engedélyezte a tüntetés megtartását.

A lap tudósítása szerint mindenféle korosztályból érkeztek emberek a demonstrációra. Voltak, akik jelmezben: egy férfi középkori pestisdoktornak öltözött. A tömegben szélsőjobboldali szervezetek logóit hordozó embereket is lehetett látni, a rendőrséggel leginkább ők konfrontálódtak. Néhány résztvevő letartóztatására is sor került emiatt.

photo_camera Fotó: Christoph Soeder/dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasónk, Nándor éppen belefutott a tüntetésbe. Úgy hallotta, a „szabadságjogokat sértő” korona-korlátozások átkozása mellett a felszólalók nem győzték hangsúlyozni, mennyi féle ember jött el a tüntetésre, aminek köze sincs a nácikhoz.

photo_camera Fotó: Olvasónk

A tüntetésen persze szinte senki sem viselt maszkokat, és a védőtávolságot sem tartották. A rendőrség erre, a szabályok be nem tartására hivatkozva késő délután szólította fel távozásra a demonstráció részvevőit.

Párizsban és Londonban is tartottak szombaton hasonló megmozdulásokat.