Koronavírus-gyanú miatt szünetelnek az edzések a Vasas budai vívócsarnokában

sport
2020 augusztus 29., 17:47

Átmenetileg felfüggesztette az edzéseket Pasaréti úti vívócsarnokában a Vasas Vívószakosztálya, mert egyik utánpótláskorú versenyzőjüknél koronavírus-fertőzés gyanúja merült fel - írja a hvg.hu.

A portálhoz eljutott a szakosztály figyelmeztető levele, amely szerint „a jövő hétre meghirdetett edzések a szakosztályban felderített Covid-fertőzés miatt határozatlan ideig – de legalább a terem fertőtlenítéséig – elmaradnak”. A levélben azt is írták, hogy az érintettel együtt edző versenyzők elérhetőségeit kontaktkutatás céljából közlik az illetékesekkel.

Jenkei Dániel, a Vasas kommunikációs vezetője a lap megkeresésére elmondta: az intézkedés a Pasaréti úti vívócsarnokot érinti, ahol az elmúlt napokban megfordult egy olyan utánpótláskorú sportoló, akiről feltételezhető, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Jenkei közlése szerint az illetékes hatóság még nem értesítette a klubot a vívó tesztjének eredményéről, ezért egyelőre úgy döntöttek, hogy néhány napra felfüggesztik az edzéseket a csarnokban.

Amennyiben beigazolódik, hogy a sportoló megfertőződött, fertőtlenítik a létesítményt, és határoznak a további szükséges lépésekről.