Lakókocsiban keverték, társasházi lakásokban árulták a drogot egy pécsi dílerhálózat tagjai

drog
2020 augusztus 29., 07:03

Előzetes letartóztatásba helyezett a Pécsi Járásbíróság 12 embert, akiket kábítószerrel való visszaélés gyanújával vettek őrizetbe 2020. augusztus 26-án.

A csapat feje egy K. Z. nevű férfi, aki a 2019-es év eleje óta rendszeresen szerzett be „ismeretlen személytől kábító hatású anyagokat tartalmazó porokat”, amit fia és még két társuk

egy pécsi lakókocsiban acetonnal kevertek, a keveréket orvosi zilizzel felitatták, majd kiszárították és egységes adagokra osztva árusították.

Kilenc - többségben többszörösen büntetett előéletű - díler hét állandó helyszínen, leginkább pécsi társasházakban, hetente több száz gramm pszichoaktív anyagot értékesített így.

A Pécsi Járábíróság közleménye szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, vagy a bizonyítást veszélyeztetnék, esetleg újabb bűncselekményeket követnének el, ezért találták szükségesnek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését. Az érintettek fellebbeztek a döntés ellen.

A címlapi kép illusztráció.