Lakókocsiban keverték, társasházi lakásokban árulták a drogot egy pécsi dílerhálózat tagjai

Előzetes letartóztatásba helyezett a Pécsi Járásbíróság 12 embert, akiket kábítószerrel való visszaélés gyanújával vettek őrizetbe 2020. augusztus 26-án.

A csapat feje egy K. Z. nevű férfi, aki a 2019-es év eleje óta rendszeresen szerzett be „ismeretlen személytől kábító hatású anyagokat tartalmazó porokat”, amit fia és még két társuk

egy pécsi lakókocsiban acetonnal kevertek, a keveréket orvosi zilizzel felitatták, majd kiszárították és egységes adagokra osztva árusították.

Kilenc - többségben többszörösen büntetett előéletű - díler hét állandó helyszínen, leginkább pécsi társasházakban, hetente több száz gramm pszichoaktív anyagot értékesített így.

A Pécsi Járábíróság közleménye szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, vagy a bizonyítást veszélyeztetnék, esetleg újabb bűncselekményeket követnének el, ezért találták szükségesnek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését. Az érintettek fellebbeztek a döntés ellen.

A címlapi kép illusztráció.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.