Koronavírus az óbudai óvodában: az összes gyerek érintett lehet

Miután az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje pozitív lett, bizonytalan ideig bezárják az intézményt, olvasható a III. kerület honlapján. A tájékoztatás szerint

az intézmény közel összes munkatársa – mivel a szeptemberi évkezdésre készültek teljes létszámban – érintett lehet, emellett körülbelül 70 gyerek, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodában.

A három, igazoltan koronavírus-fertőzött pedagógus házi karanténban van, jelenleg is tünetmenetesek. Dr. Kiss László polgármester összehívta a kerületi operatív törzset, a hatóságokat tájékoztatták, a kontaktkutatást megkezdték. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.