28 kartondoboznyi irat alapján nyomoz a Direkt 36 az Orbán-család állami üzletei után

"Ma hoztak 28, iratokkal teli dobozt az irodánkba Zöldi Blankának. Ez egy három évvel ezelőtt indított per eredménye, amelyet az Orbán család cégeinek állami kötődéseiről szóló nyomozásunk során indítottunk."

Ezzel vezeti fel a Direkt 36 oknyomozóinak friss fb-posztja ezt a fotót:

A leendő cikk vagy cikke témájáról ennyit árultak el:

"A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től kértünk adatokat több nagyberuházásról, hogy megtudjuk, melyikben vettek részt a miniszterelnök családjának cégei. Most elkezdjük ezeket feldolgozni, és jelentkezünk az eredménnyel.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.