A VIII. kerület szerződést bontott Mészáros Lőrinc egyik cégével

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ellenzéki irányítású VIII. kerületi önkormányzat felmondta a szerződést a Mészáros Lőrinc 50 százalékos tulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-vel - számolt be az Mfor.hu. Ehhez persze fontos tudni, hogy a 8. kerületben a polgármester 2019 óta az ellenzéki pártok támogatásával induló Pikó András, és tavalyi önkormányzati választás óta a képviselő-testületben is ellenzéki többség van.

Pikóék idén május 28-i hatállyal mondták fel a Hungarikummal kötött szerződést, helyettük a Reál Coop Biztosítási Bróker Kft.-vel szerződtek, aminek az árbevétele ugyan össze sem hasonlítható a Hungarikuméval, de az Mfor.hu szerint semmilyen módon nem kötődik a Fideszhez.

A Hungarikum egyébként az utóbbi években gyorsan növekedett, mostanra már a biztosítási alkuszok piacának második legnagyobb szereplője a cég.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót