A VIII. kerület szerződést bontott Mészáros Lőrinc egyik cégével

Az ellenzéki irányítású VIII. kerületi önkormányzat felmondta a szerződést a Mészáros Lőrinc 50 százalékos tulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-vel - számolt be az Mfor.hu. Ehhez persze fontos tudni, hogy a 8. kerületben a polgármester 2019 óta az ellenzéki pártok támogatásával induló Pikó András, és tavalyi önkormányzati választás óta a képviselő-testületben is ellenzéki többség van.

Pikóék idén május 28-i hatállyal mondták fel a Hungarikummal kötött szerződést, helyettük a Reál Coop Biztosítási Bróker Kft.-vel szerződtek, aminek az árbevétele ugyan össze sem hasonlítható a Hungarikuméval, de az Mfor.hu szerint semmilyen módon nem kötődik a Fideszhez.

A Hungarikum egyébként az utóbbi években gyorsan növekedett, mostanra már a biztosítási alkuszok piacának második legnagyobb szereplője a cég.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.