Felmérés: az SZFE hallgatóinak 100 százaléka elutasítja, ahogy az egyetem Vidnyánszkyék kezébe került

Az egyetem vezetése hétfőn egységesen lemondott, de a hallgatókkal sem lesz könnyű dolga a Vidnyánszky Attila vezette, kormányközeli emberekkel feltöltött kuratóriumnak, amely nemrég magához vont minden fontos jogot a Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusától.

Az egyetemi sajtótájékoztatón ugyanis bemutattak és a sajtó rendelkezésére bocsátottak egy videót, amelyben a Hallgatói Önkormányzat ismerteti az általuk végzett felmérés eredményét. Bár nem ez a világ legprecízebben kidolgozott kutatása, de a 353 nappalis hallgatóból 210 válaszolt az online kérdőívre, és az adatok elég egyértelműek:

  • önmagában a magánegyetemmé válásról megoszlanak a vélemények, azt csak 40 százalék utasítja el alapból;
  • viszont ahogy ez megtörtént, azt már 100 százalék.

  • Abban is minden egyes válaszadó egyetért, hogy a kormány által a kuratórium kezébe adott egyetem átalakításának vannak elhallgatott céljai, és hogy Vidnyánszkyék bele fognak szólni az oktatásba.
  • A hallgatók 3 százaléka gondolja úgy, hogy akár jó hatással is lehet a képzésükre, a többiek elutasítják a külső beleszólást.
  • Majdnem 70 százalék ért egyet azzal az állítással, hogy „a modellváltás valós célja az intézmény hosszú távú, ideológiai és politikai elfoglalása”.

Estére tüntetést hirdettek, ami azok után nem csoda, hogy a felmérés szerint 96 százalék szerint közös hallgatói fellépésre van szükség.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó