Felmérés: az SZFE hallgatóinak 100 százaléka elutasítja, ahogy az egyetem Vidnyánszkyék kezébe került

oktatás
2020 augusztus 31., 13:43

Az egyetem vezetése hétfőn egységesen lemondott, de a hallgatókkal sem lesz könnyű dolga a Vidnyánszky Attila vezette, kormányközeli emberekkel feltöltött kuratóriumnak, amely nemrég magához vont minden fontos jogot a Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusától.

Az egyetemi sajtótájékoztatón ugyanis bemutattak és a sajtó rendelkezésére bocsátottak egy videót, amelyben a Hallgatói Önkormányzat ismerteti az általuk végzett felmérés eredményét. Bár nem ez a világ legprecízebben kidolgozott kutatása, de a 353 nappalis hallgatóból 210 válaszolt az online kérdőívre, és az adatok elég egyértelműek:

  • önmagában a magánegyetemmé válásról megoszlanak a vélemények, azt csak 40 százalék utasítja el alapból;
  • viszont ahogy ez megtörtént, azt már 100 százalék.
link Forrás
  • Abban is minden egyes válaszadó egyetért, hogy a kormány által a kuratórium kezébe adott egyetem átalakításának vannak elhallgatott céljai, és hogy Vidnyánszkyék bele fognak szólni az oktatásba.
  • A hallgatók 3 százaléka gondolja úgy, hogy akár jó hatással is lehet a képzésükre, a többiek elutasítják a külső beleszólást.
  • Majdnem 70 százalék ért egyet azzal az állítással, hogy „a modellváltás valós célja az intézmény hosszú távú, ideológiai és politikai elfoglalása”.

Estére tüntetést hirdettek, ami azok után nem csoda, hogy a felmérés szerint 96 százalék szerint közös hallgatói fellépésre van szükség.