Schmidt Máriáék ingatlancége a válság ellenére is nagyot tudott szakítani

siker
2020 augusztus 31., 04:38

A kormánybiztos ingatlancégének nem ártott a válság, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. idei első féléves profitja így is 62 százalékkal nőtt a tavaly ilyenkorihoz képest, írja a Világgazdaság.

A BIF főrészvényese Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: az LMP-s Ungár Péter és Ungár Anna. A családi cég adózás utáni eredménye idén január és június között 1,8 milliárd forint volt.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója a fiával érkezik Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére 2013. szeptember 7-én 11:30 körül.
photo_camera Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója a fiával érkezik Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére 2013. szeptember 7-én 11:30 körül. Fotó: Ács Dániel/444

A cég szerint a jó eredmény annak köszönhető, hogy a harsánylejtői építési telkek és társasházi lakások értékesítésével jelentős bevételt szereztek. Az év elején akvirált Városmajor35 Irodaháznak köszönhetően pedig az ingatlanhasznosítás soron is megugrott a bevétel.

Az ingatlanértékesítéssel a jövőben sem lesz gondjuk: két hete jelent meg az a kormányhatározat, amivel a kormány 765 811 715 forintot biztosít az Országos Szlovák Önkormányzatnak, hogy megvegye Schmidt Máriáék ingatlancégétől a Rákóczi út 57. szám alatti szlovák evangélikus templom épületét.