A Vidnyánszky-féle kuratórium szerint „elfogadhatatlan és felelőtlen” az SZFE vezetőinek lemondása

oktatás
2020 szeptember 01., 18:03

Bő egy nappal azután, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői bejelentették lemondásukat, közleményt adott ki az intézményt keddtől fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma. A Vidnyánszky Attila vezette testület szerint „elfogadhatatlan és felelőtlen” a vezetők lemondása, mert ezzel a lépéssel az egyetem vezetői cserben hagyták a hallgatóikat és a munkatársaikat.

„Az SZFE jogi helyzete egyértelmű és világos, az alapítvány a hatályos jogszabályok mentén dolgozik, és határozottan erre hívja fel az SZFE minden dolgozóját és hallgatóját is”

– írják. Vidnyánszkyék szerint az egyetem vezetőinek biztosítaniuk kell az oktatás megkezdését, az épületek, az infrastruktúra biztonságos működését, illetve az ő feladatuk és felelősségük, hogy biztosítsák az egyetem jogszerű, biztonságos működését. Hozzáteszik: szerintük az SZFE Alaptörvényben biztosított autonómiája nem sérült.

„Az alapítvány elkötelezett abban, hogy megújítsa az SZFE munkáját, jobbá, átláthatóbbá, korszerűbbé tegye a tiszteletreméltó hagyományokkal rendelkező magyar színházi és filmes szakma 155 éves egyetemét.” (MTI)

Kiemelt videóink