Az ügyészség szerint nőket zaklatott a júliusban lemondott fideszes polgármester

bűnügy
2020 szeptember 01., 03:42

Július 29-én indoklás nélkül lemondott tisztségéről Borsodi László, a Szabolcs megyei Levelek fideszes polgármestere. A 24.hu most a bíróság és az ügyészség válaszai alapján arról ír, hogy Borsodit 2017-ben zaklatás vádjával jelentették fel, majd a rendőrség lefoglalta több digitális eszközét.

Az ügyészség 2018 októberében vádat is emelt ellene két nő sérelmére elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette, valamint információs rendszer megsértése vétsége miatt. Megerősítették, hogy a képfelvétel szexuális tartalmú.

Borsodi László
photo_camera Borsodi László Fotó: Facebook

Az ügyben több alkalommal tartott már tárgyalást a bíróság, kihallgatták a vádlottat, meghallgatták az ügy sértettjeit, de ítélet még nincs. Borsodi már polgármester volt, amikor elkövethette a bűncselekményt, és már megtörtént a vádemelés, amikor tavaly októberben közel 50 százalékos többséggel újraválasztották.

Borsodi nem akart nyilatkozni az ügyben, ahogy az alpolgármester sem, így nem tudni, hogy ez az ügy vezetett-e a lemondásához.