7,5 év fegyházat kapott egy rabló, aki nyakláncot tépett le egy nőről

bűnügy
2020 szeptember 02., 14:26

Hét és fél év fegyházra ítélték első fokon azt a 26 éves férfit, aki Budapesten kitépte egy nő nyakából a láncot.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte, hogy a vád szerint a férfi 2020 júniusában szabadult szabadságvesztés büntetéséből, ezért szüksége volt pénzre.

Augusztus 28-án a késő délutáni órákban felfigyelt a vele egy buszon utazó sértettre, akinek a nyakában meglátott egy aranynak hitt, valójában orvosi fém nyakláncot. Követte a nőt, és Soroksáron, a Grassalkovich úton kitépte az ékszert a nő nyakából.

A nő egyik ismerőse látta ezt, és a férfi után szaladt, hogy visszatartsa, de a tolvaj egy késsel többször megfenyegette a segítőt.

A Váci Fegyház és Börtön felújított épületszárnyának sportpályája az átadás napján, 2017. december 15-én.
photo_camera A Váci Fegyház és Börtön felújított épületszárnyának sportpályája az átadás napján, 2017. december 15-én. Fotó: Mónus Márton/MTI

A rendőrség a rablót két napon belül azonosította, és őrizetbe vette, az ügyészség pedig a férfit, mint többszörös és különös visszaesőt felfegyverkezve elkövetett rablás miatt bíróság elé állította. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság első fokon a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene a védelem enyhébb minősítésért, az ügyészség még hosszabb tartamú fegyházbüntetésért fellebbezett. (MTI)