Csehországban is rekordszámú új fertőzöttet találtak az elmúlt egy napban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

503 új igazolt esettel csúcsot döntött az egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Csehországban - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerdán reggel nyilvánosságra hozott adatokból.

Az országban jelenleg 6576 ember küzd a koronavírussal, közülük 166-an szorulnak kórházi kezelésre, 32 fő állapota súlyosnak minősíthető.

A napi esetek száma az elmúlt két hétben folyamatosan emelkedik, ami annak ellenére, hogy a betegség lefolyása az érintettek többségénél nagyon enyhe, aggodalmat váltott ki a lakosság körében. Olyannyira, hogy a hagyományosra tervezett iskolakezdéskor országszerte mintegy kéttucatnyi iskolában nem indult meg a tanítás a koronavírus miatt - tájékoztatott Robert Plaga oktatási miniszter.

Az országban jelenleg több mint száz helyi fertőzésgóc van, ahol fokozott óvintézkedések érvényesek. A fertőzés az utóbbi időben leginkább Prágában terjed, ahol százezer lakosra jelenleg 46 beteg jut. A múlt héten ez a száma 39 volt.

Mindezek mellett volt minimum érthetetlen, hogy a magyar kormány Andrej Babis cseh kormányfő külön kérésére azoknak a cseheknek (aztán rögtön a szlovákoknak és a lengyeleknek is), akik már korábban lefoglalták a szállásukat Magyarországon, engedélyezte a belépést az országba a szeptember 1-jén itthon bevezetett általános „határzár” ellenére. (via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó