Snapszervébé lesz Magyarországon jövőre

Játék
2020 szeptember 2., 11:55

2021 második felében először rendeznek snapszer-világbajnokságot Magyarországon.

Táncsics Péter, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek azt mondta, a világverseny pontos helyszínét még nem választották ki, de a tervek szerint a döntő előtt egy vagy két selejtezőt is tartanak majd, és Vas megyében, Szombathelyen és Kőszegen is rendeznek versenyt.

Táncsics azt mondta, Magyarországon 2012-től rendeznek snapszerbajnokságot, 2015-ben pedig a szövetség csatlakozott a nemzetközi versenyrendszerhez, egy évvel később a legjobb magyar versenyzők már részt vettek az Ausztriában rendezett világbajnokságon.

„Már akkor megfogalmazódott bennünk, hogy jó lenne hazánkban is világbajnokságot rendezni, Magyarországra hívni a világ legjobb kártyásait” – mondta Táncsics. Azt mondta, az elmúlt 5 évben folyamatosan szervezték a versenyeket, tanultak és pályáztak, végül pedig elnyerték a jogot arra, hogy megrendezzék a jövő évi világversenyt.

A Magyar Snapszer Szövetség elnöke azt mondta, a világon több mint 1,2 millióan űzik regisztrált játékosként a snapszert, de a meghirdetett versenyek nyíltak, azokra bárki nevezhet, így a legjobbak eljuthatnak akár a világbajnokságra is.

A snapszert magyar kártyával és francia kártyával játsszák, a cél 66 pont elérése bemondásokból és ütésekből. Magyarországon a 19. században a snapszert először az osztrák és német katonák játszották, de hamarosan elterjedt a szalonokban és kocsmákban, sőt kártyatermek is nyíltak.

További, fantasztikus olvasmányként ajánlom a Magyar Snapszer Szövetség 2014-es újévi közleményét.