Olvassa el a snapszerszövetség közleményét, és sírva nevessen át az újévbe!

Egyéb
2014 december 31., 19:30
comments 56

Az alábbiakban szó szerint közöljük a snapszerszövetség közleményét, egy betű változtatása nélkül:

Megdöbbentő interjúkkal zárult  a III. Magyar Snapszer Bajnokság döntője, Kőszegen. Kétnapos torna után Táncsics Péter lett a bajnok, megelőzve Lendvay Albertet (Demjén), Németh Sándort (Kőszeg) és Peszlen Tamást (Röjtökmuzsaj).

A döntő a Magyar Kártya napján, december 29-én zajlott. A  győztes, Táncsics Péter, a Szövetség elnöke, a döntő után elvonult elemezni, és felhívni kisfiát.

A 2.  Lendvay Albert (63) 3-szor utazott el a vasi döntőre, és elárulta, nagyobb utazásra készül. A nyereményéből nem nyaralni indul, hanem dolgozni Angliába. 63 évesen, feladva eddigi vendéglátós vállalkozását.

A sokkoló szavak után jött az igazi sokk:

a 3. Németh Sándor – hajléktalan snapszeros -  a Magyar Kártya Napján volt 60 éves,  rokkantnyugdíjas. 15 éve sérült meg, egy munkahelyi baleset során. Ausztriában volt kőműves, jól keresett, saját lakása volt, melynek árát öccse lakásába forgatott balesete előtt.

5 éve, saját elmondása szerint 10 elvesztett év után, lerakta a cigarettát, az italt, hogy jobban koncentrálhasson a kártyalapokra, ne felejtse el a húszakat. Ismerősénél  lakik szívességből.

A  vezetők nem részesülhetnek a nyereményekből, így Sándor utazhat Las Vegasba. De ő nem akar utazni, hisz

"Két mélyvénás  trombózis után nem repülhetek 12 órát,útlevelem is lejárt."

A Szövetség azonnal – példátlan módon – a nyeremény készpénzre váltása mellett döntött, de Sándor annyit mondott, nincs  szüksége pénzre,

jobban örülne egy új szemüvegnek, új pakliknak. 

Kiadó: Magyar Snapszer Szövetség

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.