Természetvédelmi területen alakított ki kannabiszültetvényt egy budapesti férfi

bűnügy
2020 szeptember 02., 14:13

Augusztus 26-án a Főkert munkatársai területrendezést végeztek a főváros 15. kerületében egy természetvédelmi területen, amikor munka közben egy bozótos terület közepén kialakított tisztáson egy gondozott kannbiszültetvényt találtak.

link Forrás

Szóltak a mezőőröknek, akik hívták a BRFK 15. kerületi rendőrkapitányságát. A rendőröknek a helyszínen a mezőőrök elmondták, hogy visszatartottak egy kerékpárost, mert a férfi feléjük tartott, de amikor észlelte a jelenlétüket, megpróbált elhajtani.

A kiérkező járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél 5 palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították a XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív lett.

A férfi elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, de azt tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Azt állította, a nála lévő metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket pedig súlyként, kerékpáros edzéshez használta. A kötözőmadzagról azt mondta, hogy véletlen keveredett a cuccai közé.

A területen tartott szemlén 58 tő eltérő fejlettségű kannabiszt és a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le.

A nyomozók a 42 éves B. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Tavaly írtunk arról, hogy az Egyesült Államokban milyen súlyos károkat okozhatnak a természetben kialakított, illegális ültetvények. (police.hu)