Látogatási tilalmat rendeltek el több kórházban is

Egészségügy
2020 szeptember 03., 05:23

A koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház), a gyulai, a békéscsabai és a mezőtúri kórházban. A szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán korlátozzák a látogatási időt, jövő hétfőtől pedig teljes tilalmat vezetnek be, írja az MTI.

A Honvédkórházban a szerdától bevezetett látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvőbetegosztályára és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyeire érvényes. Érinti a kórház Róbert Károly körúti székhelyét, a Podmaniczky és Szanatórium utcai telephelyét, valamint a hévízi mozgásszervi rehabilitációs intézetének két telephelyét és a balatonfüredi kardiológiai és rehabilitációs intézetet is.

Csütörtöktől szintén teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményében. Az Orosházi Kórházban már szerdától tilos a látogatás.

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán látogatási tilalmat vezettek be szerdától visszavonásig. A szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézetben pedig valamennyi osztályán csütörtöktől a látogatási időt délután 16 és 18 óra közötti időszakra korlátozzák a főigazgató főorvos tájékoztatása szerint. A látogatók az intézménybe történő belépéskor kötelesek az orrot és szájat eltakaró maszkot használni és a kezüket fertőtleníteni. A beléptetési ponton ellenőrzik a testhőmérsékletet is. Szeptember 7-étől pedig az intézményben teljes látogatási tilalmat vezetnek be. (MTI)