A járványra hivatkozva nem engedték be Ukrajnába a Miniszterelnökség államtitkárát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem engedték be Ukrajnába a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, Potápi Árpád Jánost, aki egy olyan ungvári iskola miatt utazott volna Kárpátaljára, aminek a felújítását a magyar állam finanszírozta, írja a Kárpátaljalap.net alapján a hvg.

Potápi helyett Kuti László ungvári vezető magyar konzul képviselte a magyar államot, aki meg is jegyezte, hogy „ezt a köszöntőt most nem nekem kellene elmondanom, de sajnos innen pár száz kilométerre úgy döntöttek, hogy az ukrajnai járványügyi helyzetre a legnagyobb veszélyt egy magyar kormányzati delegáció beutazása jelenti. Ezért a delegáció nem érkezett meg Ungvárra”.

Brenzovics László, a KMKSZ és a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány elnöke rossz hírnek nevezte, hogy az ukrán-magyar kapcsolatok nem javulnak. Érthetetlennek nevezte a döntést, amely nem segíti a két ország viszonyának javulását.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót