Egy férfi nyolc embert késelt meg az éjszaka Birminghamban

külföld
2020 szeptember 06., 11:30

Egy férfi nyolc embert késelt meg két óra alatt Birmingham városában, mielőtt a rendőrség üldözőbe vette. A nyolcból egy ember meghalt, egy nő és egy férfi súlyosan megsérült, a maradék öt ember pedig nem életveszélyes sérüléseket szerzett.

Az első késelés szombat éjszaka fél 1-kor történt Constitution Hillben, a támadó pedig onnan haladt délre látszólag teljesen random szedve az áldozatait.

Az első jelentések szerint a támadó nem tűnik terroristának, és nem köthető bűnszervezethez sem. A rendőrség viszont egyelőre nem közöl többet a támadóról.Az áldozatok között viszont semmilyen nemzetiségi vagy társadalmi összefüggés nem figyelhető meg, teljesen véletlenszerűnek tűnnek.

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

Az egyik szemtanú elmondása szerint hajnal kettőkor arra lett figyelmes, hogy valaki azt kiabálja azt utcán, hogy „állítsák meg a férfit, épp most szúrt le valakit". Nem sokkal később pedig rengeteg rendőr és mentőautó jelent meg az utcában.

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke Twitter-posztban reagált az eseményekre. Egyrészt megköszönte a kiérkező mentősök és rendőrök munkáját, másrészt azt írta:

„minden gondolatom azok körül forog, akik érint a tegnapi esti szörnyű esemény.”

A rendőrség nagy erőkkel kutatja, hogy mi lehetett a támadó indítéka. (BBC)