Egy nembejelentő bulin eldurrantott füstbomba okozta a friss dél-kaliforniai tűzvészt, és ez nem az első ilyen eset

idióta rekordok
2020 szeptember 07., 10:42

Amerikában nagy divat úgynevezett nembejelentő vagy “fiú vagy lány?”-bulit tartani, azaz olyan társasági eseményt, ahol a gyereket váró pár elárulja a rokonoknak-barátoknak, hogy kislány vagy kisfiú-e a leendő expocaklakó.

Mint most kiderült, egy ilyen, szabadtéren tartott bulin eldurrantott füstbomba okozta a dél-kaliforniában két napja tomboló, El Dorado névre keresztelt erdőtüzet. Ezt itt:

link Forrás

A dologban az a kissé kísérteties, hogy három évvel ezelőtt szintén egy nembejelentő partin eldurrantott füstbomba okozott hatalmas erdőtüzet Amerikában, azon belül Arizonában. Az az eset azért volt emlékezetes, mert konkrét videófelvétel is van arról, ahogy elindul egy 18 ezer hektárt letartoló tűzvész, ami kifejezett ritkaság. Dennis Dickey határőr és felesége akkor speciálisan amerikai módon tervezték bejelenteni az ébrény nemét. Egy jó nagy csomagot megtöltöttek színes porral és robbanóanyaggal, a csomagra pedig ráírták, hogy FIÚ - LÁNY és kirakták a sisnyásba. A mesterterv az volt, hogy a vendégek majd hiába találgatják a gyerek nemét, mire az apa rámutat a fiú-lány feliratos csomagra, aztán belelő a puskájával, a vendégsereg pedig onnan tudja meg az információt, hogy rózsaszín vagy kék füst robban-e ki a csomagból. A terv remek volt, de ahhoz képest ez történt a lövés eldördülése után:

link Forrás