"Nem kívánatos elemektől" tart XII. kerületi önkormányzat, nem lesz lomtalanítás

ÉLET
2020 szeptember 07., 11:32

A kódolás egészen kivételes szintjére jutott el Budapest XII. kerületének önkormányzata egy lakossági tájékoztató levélben. Az emailben azt igyekeztek elmagyarázni a lakosoknak, hogy miért nem volt lomtalanítás Hegyvidéken sem tavasszal, sem utána a nyáron, illetve hogy miért nem lesz ősszel sem.

Tavasszal a járvány miatt nem lehetett. Ősszel azért nem lesz, mert nem elég hosszú az ősz ahhoz, hogy mindenhol akkor tartsák meg. Na de mi volt a baj a nyárral, amikor pont nem volt kemény a járványhelyzet?

Hát szerencsétlen lett volna a nem kívánatos elemek és az üres lakások egyidejű jelenléte a kerületben. Hogy micsoda??? Tényleg ezzel indokoltak, szó szerint, polgári hangulatban:

"Egyrészt mivel a nyári szabadságolások miatt sokan nincsenek otthon, ami miatt nem tudta volna kihelyezni a lomokat a lakók egy része, valamint közbiztonsági szempontból sem lett volna megfelelő időzítés, hiszen egy lomtalanítás sajnos általában az adott kerületbe vonzza a nem kívánatos elemeket, és egy olyan időszakban, amikor sok lakás üres a nyári szabadságolások miatt, ez nem szerencsés."

Ha nem hiszed, itt van screenshoton is: