Bencsik András megfejtette az SZFE-ügyet: „A diákok szeretik a füvet és az egyéb élvezeti szereket”

színház
2020 szeptember 08., 04:40

A Hír Tv-n, a hétfő esti Sajtóklub második részében a fideszes megfejtők arról beszéltek, hogy mi történik a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül. A volt kommunista Bencsik András a régi jó reflexek alapján elő is állt egy sajátos magyarázattal:

link Forrás

Azt mondta, nagyon tetszett neki, hogy Bayer Zsolt 1968-ig visszanyúlt, mert:

„A diákokat zseniálisan lehet manipulálni. Imádnak tiltakozni, hisznek a szabadságban, szeretik a füvet és az egyéb élvezeti szereket. Tehát kiváló alanyai annak, hogy a mindenkori igazságtalanság – bármi is legyen az –, az nekik ellenség legyen.”

„a mindenkori igazságtalanság – bármi is legyen az”
photo_camera „a mindenkori igazságtalanság – bármi is legyen az” Fotó: Hír TV/Youtube

Szerinte az egyesült ellenzék elintézheti, hogy akár fél évig se legyen tanítás az SZFE-n. Bencsik szerint lehet, hogy egymást érik majd a tüntetések, mint 2015-ben, amikor a netadóellenes tüntetések után a migránsok érkezése „elsöpörte a cirkuszt, és André Goodfriend bukását hozta el, aki azt vezényelte a háttérből”. Bencsik reménykedik, hogy nem tudják megrogyasztani a magyar jogállamiságot, mert „Magyarország is egy baromi erős demokrácia, és hála a Jóistennek egy erős gazdaság”.

A múlt héten szintén a Hír TV-n, a Civil kör című műsorban a műsorvezető azt kérdezte, jó stratéga-e Vidnyánszky Attila, mert „ugye azt szokták mondani, hogy ha kutyához mész, vigyél botot”.