A Judo Szövetség csak kedden adott ki közleményt arról, hogy két cselgáncsos is koronavírusos lett a vasárnapi edzőtáborban

sport
2020 szeptember 09., 05:59

Két cselgáncsosnak is pozitív lett a koronavírus tesztje a dunavarsányi edzőtáborban vasárnap, de a Magyar Judo Szövetség erről csak kedden adott ki közleményt, írja a Magyar Nemzet.

A hétvégi edzőtáborban derült ki, hogy az egyik sportoló koronavírusos, emiatt pedig 24 embernek kellett karanténba mennie. Erről azonban a Judo Szövetség nem tájékoztatta a nyilvánosságot időben, emiatt pedig sok judo edző bírálta a szövetséget.

Kovács Antal, a Magyar Judo Szövetség alelnöke elismerte, hogy a kommunikációban hibáztak, de azt tagadta, hogy el akarták volna sumákolni az edzőtáborban történeteket.

„Azzal egyetértek, hogy gyorsan ki kellett volna adnunk egy közleményt, hiba, hogy ez nem történt meg, de már pótoltuk a mulasztásunkat, minden információ kikerült a honlapunkra. Megítélésem szerint a dunavarsányi edzőtáborban helyesen jártunk el, mert amikor az egyik kislány esetében felmerült a fertőzés gyanúja, rögtön leállítottuk a szőnyegedzéseket. Vasárnap pedig mindenkit úgy küldtünk haza, hogy fennáll a veszély, tekintse magát pozitívnak, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Vasárnap este jött meg a kislány tesztjének az eredménye, pozitív lett, így természetesen maradnia kell a karanténban” - mondta a lapnak Kovács Antal.