Kétszer annyit költött lélegeztetőgépekre a kormány, mint amennyivel a járvány miatt bajba került vállalatokat támogatta

Az év első nyolc hónapját az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 2261,3 milliárd forintos hiánnyal zárta, közölte szerdán a Pénzügyminisztérium. A közlemény hangsúlyozza, hogy "a járványügyi védekezés és a gazdaságvédelmi intézkedések azonban továbbra is komoly forrásokat igényelnek a költségvetésből." 

Augusztus végéig 

  • versenyképesség-növelő támogatásra 150,6 milliárd forintot,
  • a koronavírus-járványhoz kapcsolódó egészségügyi eszközbeszerzésekre 553 milliárd forintot, 
  • kiemelt közúti projektekre 140,0 milliárd forintot.
  • a közúthálózat felújítására 37,4 milliárd forintot,
  •  a közúthálózat fenntartására és működtetésére 75,0 milliárd forintot
  • turisztikai fejlesztési célelőirányzatra 122,2 milliárd forintot 
  • a Modern városok programra 33,6 milliárd forintot költött a kormány.

A járvány miatti eszközbeszerzés több mint felét költötték lélegeztetőgépekre: a 16 ezer gépért a külügyminisztérium 300 milliárd forintot fizetett. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.