Rétvári: Azért nem kell konktaktkutatás, mert az úgysem véd meg a vírustól

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy egyszerű választ adott, amikor Bencsik János országgyűlési képviselő megkérdezte, hogyhogy nincs kontaktkutatás, ha valakiről kiderül, hogy koronavírusos.

„A koronavírus-fertőzöttekkel kontaktusba került személyek kontaktjainak felkutatása járványtani és virológiai szempontból sem szükséges” - mondta Rétvári a politikusnak, aki levelét a Magyar Hanghoz juttatta el. 

Rétvári szerint ugyanis „nem az elvégzett tesztek védenek meg bennünket, hanem a higéniás szabályok és a járványügyi intézkedések betartása”. 

Mindez arra volt válasz, hogy hétfőn megjelent egy cikk arról, hogy az azonnali.hu egyik újságírójának a barátja koronavírusos lett, a hatóságoknál pedig önként jelentkezett, hogy segítsen a kontaktjai felkutatásában, csakhogy ők nem akarták felkutatni.

Rétvári erre reagálva azt mondta:

 „a mostani helyzetben tudásuk legjobbját nyújtó egészségügyi dolgozókkal szemben is méltatlanok az újságíró által megfogalmazottak, csak azért, mert nem az általa ideálisnak vélt orvosi vizsgálatok történtek meg”.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem