Lefejezve, egy vasúti sínen találtak rá egy bűnügyi újságíróra Mexikóban

Egy vasúti sínen talált rá a rendőrség egy helyi bűnügyi újságíró, Julio Valdivia lefejezett holttestére a mexikói Veracruz állambeli Motzorongo kisvárosban, szerdán - írja a Deutsche Welle. A történtekről Valdivia munkahelye, az El Mundo de Veracruz napilap számolt be először.

Julio Valdivia 41 éves volt, és rendszeresen tudósított különböző bűnbandák ténykedéséről a mexikói öbölparti térségben. Valdivia valószínűleg gyilkosság áldozata lett, de halálának körülményeit egyelőre nyomozzák a hatóságok. A holttesttől nem messze megtalálták a férfi motorkerékpárját is.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) újságíró-szervezet szerint Julio Valdivia idén legalább az ötödik meggyilkolt újságíró Mexikóban. Az elmúlt 20 évben 140 újságíró vesztette életét az országban.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.