Tizennyolc évet kapott a férfi, aki egy vízgyűjtő aknába dobott egy borsodnádasdi gimnazista lányt

bűnügy
2020 szeptember 10., 14:17

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön másodfokon azt a fiatal férfit, aki 2017 szeptemberében Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt, közölte a táblabíróság az MTI-vel.

A borsodnádasdi gimnazista lány testét a falu temploma mellett, egy szűk, betonozott vízaknában találták meg, miután a falu egyik kis tavánál a barátaival szalonnát sütő lány nem ért haza a megbeszélt időben, és elkezdték keresni. Az elkövető, egy 20 éves férfi is ott volt a sütögetős társaságban.

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék márciusban a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy év fogházbüntetésre ítélte, de az ügyészség a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása miatt és a büntetés súlyosítása miatt fellebbezett.

A másodfokú eljárás során olyan új körülmények merültek fel, amelyek eredményeként az ítélőtábla a tényállást "jelentősen módosította". A közlemény szerint a vádlottat aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek az ítélőtábla.