Úgy tiltakozhattak a József Attila gimi diákjai, mint egy ideális világban, aztán jött egy járókelő és bejelentést tett a KLIK-nél

politika
2020 szeptember 10., 14:08

Nemcsak más egyetemek mutattak szolidaritást az SZFE-vel: a héten tiltakozó feliratok jelentek meg a XI. kerületi József Attila gimnázium homlokzatán:

Illetve sok-sok méternyi piros-fehér terelőszalag a névadó szobrán:

Hogy másnap már le is szedjék a molinókat:

Mi történhetett?

Juhász András igazgató elmesélte, hogy néhány diák kereste meg azzal, hogy élve a szabad vélenynyilvánítás lehetőségével, kitehetnek-e az SZFE-vel szimpatizáló molinókat. "'Igent mondtam, hiszen erre neveltük őket, arra, hogy szabadon fejtsék ki a véleményüket, milyen alapon tiltottam volna meg nekik ezek után?" - magyarázta döntését az igazgató. Juhász András közben többször is világossá tette, hogy a molinók nem az ő személyes véleményét, vagy a tantestületét, sőt mégcsak nem is úgy általában az iskola diákjaiét tükrözték, hanem a diákok egy részéét. Azokét, akik véleményt szerettek volna nyilvánítani.

"Nem gondoltam, hogy korlátozni kéne őket"

- mondta az igazgató. De ekkor közbeszólt egy járókelő. Mármint szó szerint. Az igazgatót ugyanis tegnap felhívta telefonon egy járókelő azzal, hogy látta a feliratokat és megkérdezte, hogy politizál-e az iskola. Az igazgató hosszan elbeszélgetett vele, kifejtve, hogy ezzel szerinte miért nem politizáltak, de az illetőnek ez nem volt elég. Mint kiderült, azonnal bejelentést tett a KLIK-nél, a tankerület pedig megkérte az igazgatót, hogy szedjék le a molinókat.

Az igazgató, mint mondta, már túl is lépett a dolgon.