A Blikk szerint L. Simon László trükkökkel növelte meg a panziójának jutó állami támogatást

POLITIKA
2020 szeptember 11., 10:18

Évek óta nem fordult elő hasonló, de pénteken a Blikk egy komolyabb anyagban szállt bele egy kormánypárti politikusba: hosszan írtak arról, hogy L. Simon László milyen trükköket alkalmazott azért, hogy a lehető legtöbb állami forrást leakassza a gárdonyi panziójuk fejlesztésére.

A Blikk információi szerint korábban L. Simonék a Simon Panzióként, a Simon és Simon Kft.-vel pályáztak a panziófejlesztésre kiírt Kisfaludy-pályázaton, és így nyertek el 45,5 millió forintot, míg idén a kisebb magánszálláshelyek fejlesztési kiírt állami pályázaton indultak el, melyen szobánként egy-egy millió forintot lehetett kapni. A trükkjük a lap szerint az volt, hogy átkeresztelték a szállást Bikavölgyi Panzióra, és egy új céggel, a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel indultak a pályázaton, amin négymillió forintot ítéltek meg nekik.

A lap szerint azonban már az indulásuk is szabálytalan volt, mivel a kiírás szerint legfeljebb 8 szobával és 16 férőhellyel rendelkező helyeknek szólt az idei pályázat, míg a Bikavölgyinek átnevezett panzióban 13 szoba és egy nagy apartman található, és összesen 39 embert tudnak elszállásolni.

A Blikk kereste L. Simon Lászlót, de eddig nem válaszolt a megkeresésre. A cikk felidézi azt is, hogy nem ez az első eset, hogy a politikus vagy családjának érdekeltségei hazai vagy uniós pénzeket nyertek el, az elmúlt tíz évben több százmillió forintot zsebeltek be különféle jogcímeken.

L. Simon aztán pár évvel ezelőtt kiszállt a cégéből, és felesége lépett a helyére. Feleségéről akkor írt sokat a sajtó, amikor kiderült, hogy 2016-ban fitneszedzőként összesen 278 hektár földet vett meg 281 millió forintért az állami földárverésen.