Mundruczó Kornél filmjének főszereplője kapta a legjobb színésznőnek járó díjat a Velencei Filmfesztiválon

Szombat este rendezik a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyének díjátadó ünnepségét. 

A legjobb színésznőnek járó díjat Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró Pieces of a Woman című filmjének főszereplője, Vanessa Kirby kapta.A díjakról a Cate Blenchett vezette nemzetközi zsűri döntött. 

Elöl Vanessa Kirby, a háttérben Mundruczó Kornél és Wéber Kata a vörös szőnyegenFotó: Jacopo Salvi/Foto Shop Professional di Jacopo Salvi

Pénteken a film megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri Legjobb Filmnek járó díját is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.