SZFE: kezdődik a tanév, marad a blokád

Hétfő délelőtt a Színház- és Filmművészeti Egyetem tiltakozó hallgatói és a távozó vezetőség közösen álltak ki a Vas utcában.

Upor László távozó rektorhelyettes bejelentette: 

kezdődik a tanév. 

A tiltakozás és az épület blokádja viszont folytatódik, „kísérleti tanköztársaságot” hirdetnek. 

A hallgatók képviselője azt mondta: tanulni akarnak, de az átalakítással megfosztották őket alapvető jogaiktól. „Mi vagyunk az autonómia garanciája”, hangzott el, a követelések továbbra is állnak. 

„Alkotóközösség vagyunk, így nincs szükségünk órarendre. Jelen vagyunk, így jelenléti ívekre sincs szükségünk” - áll a hallgatók nyilatkozatában, ami itt olvasható

Vidnyánszky Attila vasárnap este azt mondta: „Ha a mostani vezetés nem képes elindítani az oktatást, akkor mi elindítjuk.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó