Koronavírus-számok Magyarországon 01.17.
Elhunytak + 77 Σ 11 341
Kórházban - 63 Σ 4 345
Fertőzöttek + 1 241 Σ 351 828
Tesztek + 17 275 Σ 2 953 710

Harminc fertőzött diák és tanár a Lauder Javne Iskolában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A budapesti Lauder Javne Iskolában folyamatos koronavírus-szűréseket végeznek, így derült ki, hogy huszonegy tanuló és kilenc tanár fertőzött, írja a hvg.hu. Horányi Gábor főigazgató azt mondta, a fertőzések nagy része ahhoz a négy gyerekhez köthető, akik az iskolakezdés előtt osztálykiránduláson voltak, majd fertőzöttnek bizonyultak. 

Rajtuk kívül még három diákról tudják, hogy átesett a betegségen, így az ezer fős intézmény 3,3 százalékánál azonosították már a fertőzést.  

Fotó: Lauder Javne Iskola/Facebook

A szűrést az iskolai közösségi alapból finanszírozzák, amelynek egy részét az iskola, másik részét a szülők adják össze önkéntes alapon.

A karanténba került nyolcadikos osztály tagjainak jövőhéten jár le a karanténja, de a biztonság kedvéért csak negatív teszttel engedik őket vissza az iskolába.

A főigazgató azt mondta, jó kapcsolatot ápolnak a minisztériummal, minden segítséget megkapnak, de a járványügy nincs a helyzet magaslatán. „A fővárosban egyetlen általunk kiszűrt pozitív eset sem kapta meg a piros cédulát, bár önkéntesen egyikük sem hagyta el a lakását” – mondta. Vidéki diákjaiknál nem tapasztaltak ilyen problémát.