Kiengedték a kórházból Berlusconit

2020 szeptember 14., hétfő 9:18

Élete legnagyobb próbatételének nevezte a koronavírus-fertőzést Silvio Berlusconi a milánói San Raffaele kórház előtt mondott rövid nyilatkozatában, amikor a szeptember 3-tól tartó kezelés után elhagyta a klinikát hétfőn. „Életem legnehezebb és legveszélyesebb próbatétele volt ez” - jelentette ki a volt miniszterelnök. Elmondta, hogy a vizsgálatok szerint rendkívül magas fertőzöttségi szinttel érkezett a kórházba, ahol többek között kétoldali tüdőgyulladással kezelték.

Fotó: PIERO CRUCIATTI/AFP

A 83 éves Berlusconi emlékeztetett, hogy Olaszországban a nyolcvan év feletti betegek nyolcvan százaléka elhunyt. „A járványhullámok miatt az országot nem állíthatjuk le ismét, mivel ez precedens nélküli gazdasági katasztrófához vezetne” - jelentette ki. Ezzel egy időben arra kért mindenkit, ne becsülje alá a koronavírus-fertőzés veszélyességét. Hangsúlyozta, mindenkinek személyes felelősségétől is függ, mennyire kockáztatja saját és mások egészségét.

Silvio Berlusconi még nehezen veszi a levegőt, a következő heteket a Milánó közeli villájában tölti, ahol további teszteket végeznek rajta állapota ellenőrzésére. Silvio Berlusconi valószínűleg augusztusban Szardínia szigetén kapta el a fertőzést, amelytől két lánya, egyik fia és Berlusconi élettársa is megbetegedett. A politikus háromszor is volt Olaszország miniszterelnöke, jelenleg európai parlamenti képviselő. (Reuters/MTI)