Mesterházy Attila kiszállt, nem jelöltette magát pártelnöknek

Talán az utolsó nagy belháborúját vívja az MSZP, Tóth Bertalan és Mesterházy Attila küzd a pártelnöki tisztségért, írtuk múlt héten. A küzdelem végül a szombati tisztújító kongresszus előtt eldőlt, a párt jelölőbizottság vezetője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

lezárult a jelölés folyamata az MSZP-ben: Kunhalmi Ágnes választmányi elnök és Tóth Bertalan pártelnök a két társelnökjelölt.

Szerekes hozzátette: csütörtökön közölték a jelöltekkel, hogy zárt listás lesz a voksolás, amit ők el is fogadtak. Az indulóknak listát kellett benyújtani a 15 fős elnökség, az újonnan felálló 5 fős felügyelőbizottság, valamint a szintén 5 fős fegyelmi tanács tagjairól. Csak Tóth és Kunhalmi adott le ilyet, rajtuk kívül még Havas Szófia próbálkozott, de szabálytalan listát adott le, Mesterházy Attila pedig végül nem adott le jelölőlistát, tette hozzá Szekeres. A választmányi elnöki posztra  egy jelölt van: Hiller István, az Országgyűlés alelnöke.

Nem kérdezte meg senki arról, hogy egyetért-e a zárt listás indulással, 

magyarázta Mesterházy az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy miért nem adta az induláshoz szükséges dokumentumot. Szerinte bár valóban az MSZP alapszabályában a zárt listás szavazás lehetősége, de még sosem volt rá példa a párt elmúlt harminc évében. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó