Szijjártó: Soha nem hoztam olyan döntést, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Nem tudok újat mondani, a családdal és a barátokkal töltött szabadidőt továbbra is a magánéletem részének tekintem,” kezdte válaszát a külügyminiszter az RTL Klub jachtozást boncoló kérdésére hétfőn a Liam Fox brit volt védelmi és kereskedelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón. 

„Amióta ezen a pályán dolgozom, élesen szétválasztom a magánéletemet és a közéleti munkámat, és ez vonatkozik a nyilvánosságra és a döntéseimre is,”

mondta Szijjártó Péter. Szerinte igazát bizonyítja, hogy sem az ügyészség, sem a mentelmi bizottság nem tartotta megalapozottnak a gyanút, és nem vizsgálja az adriai nyaralását. Kijelentette:

„És soha, soha, amióta itt dolgozom, olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve. (..) És ez igaz általánosságban is, és erre a konkrét esetre is.”

Szijjártó Péter továbbra sem adott választ a legalapvetőbb kérdésekre: 

  • Miért pont annak a vállalkozónak a jachtján töltötte a nyaralását, aki az állami megrendelésekből gazdagodott meg? 
  • Saját zsebéből fizette a több milliós bérleti díjat vagy ajándékba kapta az üzletembertől?
  • Ha ajándékba kapta, az bekerül-e a vagyonnyilatkozatába?
  • Egyáltalán milyen viszonyban van Szíjj Lászlóval?

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó