Szijjártó: Soha nem hoztam olyan döntést, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve

„Nem tudok újat mondani, a családdal és a barátokkal töltött szabadidőt továbbra is a magánéletem részének tekintem,” kezdte válaszát a külügyminiszter az RTL Klub jachtozást boncoló kérdésére hétfőn a Liam Fox brit volt védelmi és kereskedelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón. 

„Amióta ezen a pályán dolgozom, élesen szétválasztom a magánéletemet és a közéleti munkámat, és ez vonatkozik a nyilvánosságra és a döntéseimre is,”

mondta Szijjártó Péter. Szerinte igazát bizonyítja, hogy sem az ügyészség, sem a mentelmi bizottság nem tartotta megalapozottnak a gyanút, és nem vizsgálja az adriai nyaralását. Kijelentette:

„És soha, soha, amióta itt dolgozom, olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve. (..) És ez igaz általánosságban is, és erre a konkrét esetre is.”

Szijjártó Péter továbbra sem adott választ a legalapvetőbb kérdésekre: 

  • Miért pont annak a vállalkozónak a jachtján töltötte a nyaralását, aki az állami megrendelésekből gazdagodott meg? 
  • Saját zsebéből fizette a több milliós bérleti díjat vagy ajándékba kapta az üzletembertől?
  • Ha ajándékba kapta, az bekerül-e a vagyonnyilatkozatába?
  • Egyáltalán milyen viszonyban van Szíjj Lászlóval?

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó