A feleségét kereste, ezért Molotov-koktélokkal dobálózott egy 57 éves, pilisi férfi

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 57 éves férfi szombaton 1:30 körül egy pilisi ház kocsibeállójában parkoló autóra dobott két Molotov-koktélt, amiktől a jármű jobb első ajtaja kigyulladt. Egy másik épület ablakára 3:30 perc körül dobott be egy Molotov-koktélt, a párkány meggyulladt, a másik palackot az udvari szaletli mellé hajította.

Fotó: police.hu

A két helyen keletkezett tűz nem terjedt tovább, sikerült időben eloltani. A hazafelé vezető úton a férfi a maradék, benzinnel töltött üvegeitől is megszabadult.

Fotó: police.hu

Egy harmadik ingatlan udvarára dobva azokat egy ott parkoló jármű utánfutója kapott lángra.

Fotó: police.hu

A rongálások miatt több mint félmilliós kár keletkezett.

Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett. Pár perccel később rendőrautók fékeztek a lakásánál, és elfogták a helyi férfit.

Fotó: police.hu

A kihallgatásán elismerte a tettét, és azt mondta, azt hitte, hogy a felesége a kiválasztott ingatlanokban van, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.

Az otthonában kutatást tartottak, üres borosüvegeket, felszabdalt textíliákat és egy 20 literes marmonkannából benzint foglaltak le.

A Monori Rendőrkapitányság a letartóztatott férfivel szemben rongálás vétség miatt folytatja le a további eljárást. (police.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!