A feleségét kereste, ezért Molotov-koktélokkal dobálózott egy 57 éves, pilisi férfi

Egy 57 éves férfi szombaton 1:30 körül egy pilisi ház kocsibeállójában parkoló autóra dobott két Molotov-koktélt, amiktől a jármű jobb első ajtaja kigyulladt. Egy másik épület ablakára 3:30 perc körül dobott be egy Molotov-koktélt, a párkány meggyulladt, a másik palackot az udvari szaletli mellé hajította.

Fotó: police.hu

A két helyen keletkezett tűz nem terjedt tovább, sikerült időben eloltani. A hazafelé vezető úton a férfi a maradék, benzinnel töltött üvegeitől is megszabadult.

Fotó: police.hu

Egy harmadik ingatlan udvarára dobva azokat egy ott parkoló jármű utánfutója kapott lángra.

Fotó: police.hu

A rongálások miatt több mint félmilliós kár keletkezett.

Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett. Pár perccel később rendőrautók fékeztek a lakásánál, és elfogták a helyi férfit.

Fotó: police.hu

A kihallgatásán elismerte a tettét, és azt mondta, azt hitte, hogy a felesége a kiválasztott ingatlanokban van, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.

Az otthonában kutatást tartottak, üres borosüvegeket, felszabdalt textíliákat és egy 20 literes marmonkannából benzint foglaltak le.

A Monori Rendőrkapitányság a letartóztatott férfivel szemben rongálás vétség miatt folytatja le a további eljárást. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.