A feleségét kereste, ezért Molotov-koktélokkal dobálózott egy 57 éves, pilisi férfi

bűnügy
2020 szeptember 15., 13:51

Egy 57 éves férfi szombaton 1:30 körül egy pilisi ház kocsibeállójában parkoló autóra dobott két Molotov-koktélt, amiktől a jármű jobb első ajtaja kigyulladt. Egy másik épület ablakára 3:30 perc körül dobott be egy Molotov-koktélt, a párkány meggyulladt, a másik palackot az udvari szaletli mellé hajította.

photo_camera Fotó: police.hu

A két helyen keletkezett tűz nem terjedt tovább, sikerült időben eloltani. A hazafelé vezető úton a férfi a maradék, benzinnel töltött üvegeitől is megszabadult.

photo_camera Fotó: police.hu

Egy harmadik ingatlan udvarára dobva azokat egy ott parkoló jármű utánfutója kapott lángra.

photo_camera Fotó: police.hu

A rongálások miatt több mint félmilliós kár keletkezett.

Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett. Pár perccel később rendőrautók fékeztek a lakásánál, és elfogták a helyi férfit.

photo_camera Fotó: police.hu

A kihallgatásán elismerte a tettét, és azt mondta, azt hitte, hogy a felesége a kiválasztott ingatlanokban van, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.

Az otthonában kutatást tartottak, üres borosüvegeket, felszabdalt textíliákat és egy 20 literes marmonkannából benzint foglaltak le.

A Monori Rendőrkapitányság a letartóztatott férfivel szemben rongálás vétség miatt folytatja le a további eljárást. (police.hu)

Kiemelt videóink