Kétségbeesett levélben magyarázza a szülőknek az iskolavezetés, hogy hiába terjed a vírus, napok óta nem kapnak segítséget

oktatás
2020 szeptember 15., 08:36

Szokatlanul dühös és kétségbeesett üzenetet tett közzé honlapján a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése. Eszerint négy tanár bizonyult eddig koronavírusosnak, és bár az összes kontaktot leadták a kormányhivatal népegészségügyi osztályának, napok óta semmilyen utasítást nem kaptak, hogy mit kellene csinálniuk.

Azt írják, az első két fertőzött szeptember 7-e óta nem látogatta az intézményt, majd 11-én, miután pozitív lett a tesztjük, elkezdődött „a közös munka a Miskolci Tankerületi Központtal és a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával”. Vagyis mindkét hivatalnak leadták a tanárok kontaktjainak listáját.

photo_camera Az iskolaudvar egy nyári képen Fotó: Facebook/Kaffkások

De a hétvégén sem a tankerület, sem az iskola nem kapott értesítést arról, hogy milyen intézkedésekre van most szükség.

„Felelős vezetőként azonban tudjuk, hogy partnereink bizalma korrekt és szenzációktól mentes tájékoztatás nélkül, nem tartható fenn tovább! A Kaffkában a hétfő reggelt (2020. 09. 14.) fél nyolckor értekezlettel kezdtük és reflektáltunk a mögöttünk hagyott »hosszú és bizonytalanságban telt« hétvégére. Közben »covidos« esetszámunk két pedagógussal bővült, így 4 főre emelkedett! Megtettük a jelentési kötelezettségünket, ismételten feltettük kérdéseinket a felelős és felettes szerveknek! Most 2020. 09. 14. délelőtt 11:18 perckor is a minket érintő lépésekre várunk. Azokra, amelyek megválaszolják kérdéseinket!!!”A következő kérdéseket tették fel:

  • Lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés?
  • Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatjuk-e?
  • Megvéd-e a maszk mindnyájunkat? Tegyük kötelezővé ezek viselését? Meddig viseljük ezeket, életünk végéig?
  • A felelős döntések megérkezéséig bízzunk a „nyáj immunitás” vagy az isteni gondviselés védelmet adó erejében?

A központi protokoll szerint a minisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közösen dönti el, hogy egy fertőzéssel érintett iskolában át kell-e állni digitális oktatásra. Ennek bevezetéséről csak az operatív törzs dönthet.

Kerestük az iskolaigazgatót, de azt mondta, engedély nélkül nem mondhat ennél többet. Mindenesetre nem említette, hogy kedden délelőtt változott volna a helyzet.

Küldtünk kérdéseket a miskolci kormányhivtal népegészségügyi osztályának is, ha választ kapunk, beszámolunk róla.