Orbán leváltotta az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szeptember 15-ei hatállyal fölmentette tisztsége alól az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját Orbán Viktor miniszterelnök. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szeptember 14-i számában jelent meg. 

A határozat szövegéből az nem derül ki, hogy milyen indokkal váltják le a posztjáról a belföldi titkosszolgálatot 2015 óta vezető dr. Kiss Zoltánt, csak annyi, hogy menesztését a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter, vagyis Pintér Sándor belügyminiszter javasolta.

A Népszava cikke szerint a váltásnak nem volt sok előjele, mert 2019-ben Orbán Viktor még azt mondta az AH új épületegyüttesének átadásán, hogy Pintér Sándorral egyetértésben úgy gondolja, minden mérhető szempontból jól, sőt kiválóan teljesítettek a titkosszolgálatok.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!