23 ember ellen emeltek vádat, mert hamis munkáltatói igazolással vettek fel áruvásárlási kölcsönt

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Vádat emeltek huszonhárom emberrel szemben, mert hamis munkáltatói igazolásokkal igényeltek olyan áruvásárlási kölcsönöket, amiket nem akartak visszafizetni, tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyésze szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint egy férfi és egy nő 2017 szeptemberét megelőzően négy cég nevében állított ki 64 hamis munkáltatói igazolást. A dokumentumokat további huszonkét ember áruvásárlási hitel igénylésekor használta győri, tatabányai, tatai és budapesti üzletekben. Az volt a terv, hogy a hamis munkáltatói igazolással vásárolt műszaki cikkeket eladják, és az így szerzett pénzen megosztoznak a hamis igazolások készítőivel.

Az egyik elkövető 2018 februárjának első két hetében közel másfél millió forint értékben vásárolt.

A hamis igazolásokat készítő férfi 2017-ben megszerezte egy bankszámlatulajdonos hitelkártya-szerződésének egyenlegközlő értesítését. A dokumentum segítségével a férfi telefonos és netbankos jelszómódosításokat végzett, majd netbankon keresztül 2017. december 13. és 2018. január 17. között öt alkalommal, összesen félmillió forintot utalt a saját számlájára.

A vád információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és más bűncselekmények. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem