Bronzszobrot raktak Melania Trump felgyújtott faszobra helyére

Bronzból készült, a first ladyt mintázó szobrot állítottak fel Melania Trump szlovéniai szülővárosában, annak a faszobornak a helyére, amit  2020. július 4-én, vagyis az Egyesült Államok nemzeti ünnepén ismeretlenek felgyújtottak.

A bronzszobrot kétségkívül nehezebb lesz megrongálni a politikai véleményüket kifejezni vágyóknak, de a bronz anyagnak köszönhetően az eredeti szobornak elveszett a kék kabátnak köszönhető bája. A szobor kabátját az alkotó, Brad Downey nem is véletlenül festette kékre, hanem mert Melania kék kabátkát viselt Trump beiktatásakor. Bár sokak szerint ennek a színnek köszönhetően hasonlított a faszobor inkább Törpillára, mint Melania Trumpra.

Ilyen volt:

JURE MAKOVEC/AFPFotó: JURE MAKOVEC/AFP

Ilyen lett:

Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Melania Trump Újhelyen született 1970-ben, a szobrot pedig 2019-ben állították ennek emlékekére. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó